Henri Goutorbe | Grand Cru Champagnes vanaf EUR 18,50
14999
page-template-default,page,page-id-14999,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive

Henri Goutorbe

Het familiale domein Henri Goutorbe is gelegen in de Grand Cru gemeente Ay, het hart van de krachtige Pinot Noir druif. Het huis Goutorbe behoort tot de groep van de ‘récoltant-manipulant’. Dit betekent dat hun champagnes voor honderd procent gemaakt worden met druiven van hun eigen wijngaarden. Om de kwaliteit van de Champagne verder te verhogen worden de flessen minimaal 3 jaar sur lie gerijpt.

Het dorpje Ay is zeer bekend als centrum van de champagne productie. Ay en haar wijngaarden liggen in de ‘Vallée de la Marne’, ten zuiden van Reims, en zijn allen geclassificeerd als Grand Cru. Veel prestigieuze huizen hebben hun wijngaarden in de directe omgeving en een aantal is gevestigd in Ay waaronder Ayala, Bollinger en dit kleinere huis H. Goutorbe.

Cuvée Rosé Brut Grand Cru

Rosé champagnes worden met veel Pinot Noir gemaakt. Soms perst men de rode druiven wat langer door en/of laat de rode schillen mee gisten voor de kleur. Wettelijk is bepaald dat rosé champagne de enige wijn is die roze mag worden door het mengen van witte en rode wijnen. Het is een mythe dat rosé champagne zoet zou zijn. De samenstelling is 75% Pinot Noir en 25% Chardonnay. De kleur is zacht roze met fijne, langzame belletjes.  Een eersteklas rosé, de wijn streelt het gehemelte en heeft ook karakter door de Pinot Noir druif. Nadat de champagne even tot rust gekomen is in het glas wordt de smaak meer bloemig en gekruid. Heerlijk als aperitief, bij desserts met rood fruit en een geweldige match met foie gras.

Prijs: € 39 per fles / € 224 voor een doos met 6 flessen.

Millésime 2013 Grand Cru

De Millésime champagne wordt ook wel Vintage champagne genoemd en is te herkennen aan het jaartal op de fles. De champagne is gemaakt van druiven uit één enkel oogstjaar en heeft een langere rijpingstijd. Daardoor kan het karakter van jaar tot jaar verschillen. Kwaliteit gegarandeerd, want alleen in goede oogstjaren wordt een Millésime champagne uitgebracht. De samensteling is 75% Pinot Noir en 25% Chardonnay. Een fantastische gouden kleur en mooie strengen met fijne, langzame belletjes. Prachtige zeer verfijnde en precieze geuren waarbij de diepe intense gist- en vanilletonen de boventoon voeren. Doet denken aan een bakkerij die je binnenloopt. Mooi! De champagne heeft een verfijnde speelse smaak, mooie mousse, duidelijke verfijnde zuren. Deze champagne is mooi, rijp en af!

Prijs: €42,50,- per fles / €245,- voor een doos met 6 flessen.